Culesul fructelor de padure cu gust autentic romanesc 

Așezate chiar lângă Complexul Recreativ Berryland, culturile de mure, zmeură și căpșuni cu gust autentic românesc își așteaptă an de an vizitatorii.

În prețul biletului de intrare, beneficiezi de acces pe culturile noastre și poți savura în voie gustoasele noastre fructe de pădure.

După ce ai mâncat pe săturate, la ieșirea de pe culturi, doar cantitatea culeasă pentru a o lua acasă o plătești.

Beneficiile fructelor de pădure pentru organism

Pe lângă experiența culesului, fructele de pădure aduc organismului vitamine, minerale și fibre, deci sunt detoxifiante, antioxidante și întăresc sistemul imunitar. De asemenea, sunt diuretice și sunt recomandate în dietele de slăbire pentru că au un număr redus de calorii.

Savoarea căpșunilor

Căpșunile sunt o sursă excelentă de vitamina C, mangan, dar și de vitamina B9 și potasiu. Ajută la menținerea unei vederi sănătoase, țin greutatea sub control, luptă împotriva cancerului, întăresc sistemul imunitar, întârzie apariția ridurilor, scad nivelul de colesterol, reduc inflamațiile.

Consumul acestor fructe este recomandat tuturor de la mic la mare pentru o sănătate de fier! Te încurajăm să încerci smoothie-ul nostru din căpșuni, sursă de vitamine si plin de antioxidanți pentru o stare de bine!

La Berryland, căpșunile își fac primele apariția, la sfârșitul lui mai.

Zmeura și gustul aromat

Zmeura este un fruct nu doar extrem de delicios și parfumat, ci și foarte de preț pentru menținerea sănătății, fiind o sursă de vitamine, minerale și nutrienți.

Consumul regulat de zmeură scade riscul de obezitate și de diabet, ameliorează durerile cauzate de artrită, ajută la reglarea tensiunii arteriale, susține activitatea creierului, luptă cu cancerul, fiind unul din fructele cu cea mai mare concentrație de antioxidanți, sporește fertilitatea și mențin sănătatea cardiovasculară.

Frunzele conțin, de asemenea, calciu, magneziu și potasiu ce ajută la o digestie sănătoasă și oase puternice. Acestea pot fi folosite la prepararea unor ceaiuri delicioase și extrem de sănătoase.

La Berryland, culesul la zmeură începe după jumătatea lunii iulie.

Din bogăția murelor

Murele sunt bogate în vitaminele A, B1, B2, C, E, minerale precum potasiu, fosfor, fier, sodiu, magneziu, mangan, seleniu, zinc, cupru și calciu, dar și acid folic. Proprietățile murelor sunt multiple: au efect anti-inflamator, diuretic, antiseptic, laxativ, analgezic dar și antioxidant. Consumul acestor fructe duce la reducerea riscului de boli inflamatorii, de inimă, luptă împotriva cancerului și sunt extrem de utile în combaterea răcelilor. Totodată, combat diareea, dar și constipația, reduc crampele menstruale și luptă cu afecțiunile bucofaringiene.

Sucul de mure este revigorant și tonifiant, ceea ce îl face foarte potrivit pentru persoanele care se simt slăbite. Te invităm la Berryland să le culegi și să le savurezi.

Perioada de cules a murelor începe de la jumătatea lunii iulie până la sfârșit de septembrie.

În curând și afine la Berryland!

La Beryland, din 2024, vom avea și plantații de afin. Aceste fructe mici sunt adevărate comori pentru organism. Sunt extrem de bogate în antioxidanți și vitamina C. Conțin și vitamine din complexul B, vitaminele A și E, vitamina K, fier, calciu, mangan, zinc, fosfor, seleniu și cupru.

Afinele pot aduce nenumărate beneficii pentru sănătate. Îmbunătățesc memoria, previn apariția bolilor de inimă, scad tensiunea arterială și ajută la recuperarea în urma exercițiilor fizice.

Perioada culesului de afini se întinde din iunie până la începutul lui septembrie.